Ergonomia ja työhyvinvointi

Kevytpainoinen korkeapaainekompressori lisää työergonomiaa ja hyvinvointia

Työergonomia edistää rakennustyömailla terveyttä ja työssä jaksamista.

  1. Työhyvinvointi muodostuu monesta eri palasesta ja esimerkiksi fyysisesti raskasta työtä helpotetaan erilaisilla ammattilaisille suunnitelluilla työkaluilla. Työergonomia lähtee liikenteeseen jo tuotesuunnittelusta ja sillä voidaan vähentää hankalia työasentoja tai työhön liittyvää fyysistä rasitusta. Nykyään laitesuunnittelussa otetaan huomioon myös käytettävyys ja helposti omaksuttava käyttöönotto, jolla halutaan vähentää koulutuskustannuksia.
  2. Materiaalivalinnoilla saadaan laitteista ja työkaluista kevyempiä ja mukavia käyttää, siirtää tai huoltaa. Laitesuunnittelussa kiinnitetään myös huomiota melutasoon sekä vesi- tai roiskesuojaamiseen niin, että se vähentää käyttömelua ja lisää käyttöikää.

Korkeapainejärjestelmällä työskennellessä kipsi- ja kivipöly jää lähes kokonaan pois

Nopeus, hinta ja säätömahdollisuudet korkeapainetyöskentelyssä ovat asioita jotka kannattaa todeta itse. Monet käyttäjät ovat jo vaihtaneet korkeapainejärjestelmän käyttäjiksi, vaikka eivät ensin uskoneet niin tekevänsä. Ero työmaakäytössä on vain niin huomattava.

 

Korkeapaine rullalipasnaulain
HN25C –

Vähemmän kivipölyä

Korkeapaine nauharuuvain HVR41G4

Olematon määrä kipsilevypölyä

Korkeapaine-kompressori

2 tankkia

Max Twintier-sidontakone RB401T-E laajentaa mahdollistaa raudoituksen sidonnan tekemisen selkä suorana, jolloin ergonominen työasento vähentää selälle kohdistuvaa rasitusta

Ergonominen suunnittelu vähentää selälle tulevaa rasitusta ja käyttäjät voivat säätää kahvat kahteen asentoon löytääkseen sopivan korkeuden oman pituutensa mukaan. RB401T-E vähentää ranne- ja selkävaivoja.

Lue lisää MAX korkeapainetyökaluista, tai MAX sidontalaitteista