MAX SIDONTAKONEIDEN TÄRKEIMMÄT OMINAISUUDET

MAX sidontakoneet, jotka tunnetaan myös nimellä surrikone tai raudoitesitoja ovat kevyitä ja helppokäyttöisiä mm. betoniraudoitus- ja lämmityskaapelisidontaan kehitettyjä laitteita. Sidontalaitteet ovat akkukäyttöisiä ja automaattisia, yksinkertaisesti nappia painamalla toimivia sitojia, joilla raudoitussidontatyö on helppoa, mukavaa ja nopeaa. Kilpailijoistaan MAX sidontakoneiden edukseen erottavat tärkeimmät ominaisuudet ovat:

NOPEA

HELPPO-KÄYTTÖINEN

MONIPUOLINEN

TASAPAINOITETTU

YHDEN KÄDEN KÄYTETTÄVYYS

HUOMATTAVAT TERVEYS-VAIKUTUKSET

SELKÄÄ SÄÄSTÄVÄ TYÖASENTO

50% LANGAN SÄÄSTÖ

LUOTETTAVA

NOPEAA SIDONTAA

MAX:n patentoima automaattikoneisto tekee lujan ja vahvan sidoksen silmän räpäyksessä vain nappia painamalla. 0,7 sekunnissa mekanismi sitoo halutut kappaleet yhteen, leikkaa langan oikean mittaiseksi ja taivuttaa langanpäät lisäksi alaspäin tehden vain 12mm korkean sidoksen ja näin lisäten turvallisuutta, eikä töröttävät langanpäät pääse raapimaan. MAX:n sidontakone kykeneekin sitomaan yli 5100 sidontaa tunnissa, joka on yli 30% enemmän, kuin kilpailijamerkin laitteilla. MAX:n sidontakoneella työhön tarvittava aika on pelkkä murto-osa perinteiseen käsin sidontaan verrattuna. Perinteisellä käsin sidonnalla päivän kestävä sidontatyö hoituu MAX:n akkutoimisilla automaattisilla sidontakoneilla vain minuuteissa. Työmaalla säästetty aika tarkoittaa myös säästettyä rahaa.

HELPPOKÄYTTÖINEN

Jos osaat painaa nappia, osaat myös tehdä sidonnan! MAX:n akkukäyttöinen sidontakone tekee sen automaattisesti reilusti alle sekunnissa, mihin ammattimieheltä menee käsin perinteisellä menetelmällä huomattavasti pidempään. Itse sidontatyö sidontakoneella on niin helppoa, että sen opettaminen esimerkiksi uudelle työntekijälle käy hetkessä. Kesätyöntekijöiden kouluttaminen sidontatyöhön ei vaadi viikkojen harjoittelua ja koulutuskustannuksissa saavutetaan huomattavia säästöjä. Vaikka sidonta tapahtuukin automaattisesti pelkkää nappia painamalla, vaaditaan rakennusmieheltä edelleenkin työhön ammatillinen pätevyys, mutta työn huomattava helpottuminen tekee siitä paljon miellyttävämpää.

MONIPUOLINEN JA KETTERÄ

MAX:n sidontakoneen 44mm leuanväli mahdollistaa suurienkin – jopa 22mm paksuisien – harjateräksien yhteen sitomisen ristiin. Leveä leuanväli ei tee koneesta kömpelöä, vaan sillä onnistuu myös pienemmät sähköjohtimien, lämmitysvastuksien ja vesikiertoisien lattianlämmitysputkien sidonnat äärimmäisen tarkasti. Suunnilleen akkuporakoneen kokoinen MAX sidontakone on pieni, kevyt ja ketterä, joka toimii jokaisessa asennossa ja ahtaissakin paikoissa. Suurempien harjateräksien (38mm) sitomiseen MAX:lla on tarjolla 61mm leuanvälillä varustettu sidontalaite. Maassa, tai lattiassa tehtäviä sidontatöitä varten mallistostamme löytyy sekä varrellinen sidontakone, että myös jatkovarsia tavallisia sidontakoneita varten, joilla sidonta voidaan tehdä helposti ja nopeasti seisten, selkää mahdollisimman vähän rasittaen.

Meillä MAX:n sidontakoneet ovat olleet työmaallamme niin suosittuja, että työntekijät tulevat aamulla töihin jo ennen työpäivän alkua päästäkseen valitsemaan työkoneensa, sillä MAX:ia ei alussa riitänyt kaikille.

TASAPAINOITETTU JA YHDEN KÄDEN KÄYTETTÄVYYS

MAX on kiinnittänyt automaattisien sidontakoneidensa suunnittelussa paljon huomiota laitteen fyysisiin ominaisuuksiin. Ottamalla huomioon työergonomian ja mukavuuden, MAX:n sidontakoneet ovat tarkasti tasapainotettuja, eikä koneen epätasainen paino väännä sitojan kättä. Automaattiset, napin painalluksella toimivat MAX sidontakoneet ovat suunniteltu niin, että sidontatyö onnistuu täysin yhdellä kädellä, jättäen toisen käden vapaaksi. Sidottavan kappaleen paikallaan pitämiseen vapautuneen lisäkäden ansiosta myös työn laatu ja lopputulos paranee.

HUOMATTAVAT TERVEYSHYÖDYT

Perinteisellä menetelmällä tehtävä sidontatyö aiheuttaa työntekijän käteen toistuvia, voimaa vaativia liikkeitä sekä lihaksiin voimakkaita jännityksiä ja ranteen epäluonnollisia asentoja. Nämä rasitteet edistävät ikävän ja kivuliaan rannekanavaoireyhtymän kehittymistä, joka saattaa usein vaatia leikkaushoitoa sekä pitkää toipumisaikaa. Tähän ongelmaan MAX:n sidontakoneet ovat loistava ratkaisu. Tehtäessä sidontoja MAX:n sidontakoneella työasento on luonnollinen. Kevyen ja pienen koneen käsittely on helppoa ja vaivatonta, eikä suurta voimaa vaadita. Ranteen asento on luonnollinen, eikä raskaita, toistuvia lihaksia jännittäviä liikkeitä tarvita. MAX:n sidontakoneita käyttävissä yrityksissä on todettu rannekanavavammojen ja sitä kautta sairaspoissaolojen määrän laskeneen jopa 95%! Kohonneen työntekijän terveyden ja vähentyneiden sairaspoissaolojen vuoksi tällä on myös saavutettu huomattavia taloudellisia säästöjä. MAX:n tavoitteena onkin rakennustyöntekijöiden pitkä ja terve työura.

Lue lisää rannekanavavammaoireyhtymästä täältä

SELKÄÄ SÄÄSTÄVÄ TYÖASENTO

MAX:n varrellinen sidontakone, tai lisävarusteena MAX:n tavallisiin sidontakoneisiin saatava jatkovarsi mahdollistaa maassa, tai lattiassa tapahtuvan sidontatyön seisaallaan, selälle luonnollisessa asennossa, joka vähentää alaselän rasitusta ja selkäkipujen määrä laskee huomattavasti. Työergonomiaa ja liikkuvuutta helpottaa myös se, ettei sidontatyötä tarvitse tehdä maassa polvillaan. Varrellisella sidontakoneella, tai jatkovarrella liikkuvuuden helpottuessa sidontatyö myös nopeutuu huomattavasti.

RB401T-E vähentää selän rasitusta, säästää aikaa ja sitoo 40mm asti. Sidontakone laajentaa kykyäsi tehdä raudoitussidontatyöt selkä suorana, jolloin ergonominen työasento vähentää selälle kohdistuvaa rasitusta. Voit myös säätää kahvat kahteen eri asentoon oman pituutesi mukaan. Sidontakoneessa on automaattinen kosketusmekanismi, joka alkaa sitoa heti, kun työkalu on painunut alas omalla painollaan valittuun leikkauspiteeseen raudoituksessa. Langan taivutusmekanismi tuottaa matalan sidontakorkeuden ja sidotun langan korkeus on vain 12mm vähentäen samalla tarvittavan langan määrää. Tinkimättä sidonnan laadusta. RB401T-E on roiske- ja kosteussuojattu, jotta työmaakäyttö olisi mahdollisimman joustavaa. RB401T-E käyttää samaa akkua ja sidontalankaa kuin RB441T ja RB611T TWINTIER.

Jatkovarsi RB398/395/397 -sitojaan.

50% LANGAN SÄÄSTÖ

Automaattisesti oikeaan mittaansa sidontalangan leikkaavilla MAX:n sidontalaitteilla hukkalankaa ei synny. MAX:n kehittämä patentoitu mekanismi säännöstelee juuri oikean määrän lankaa, jolla tehdään luja ja varma, vain 12mm korkea sidos ja saavutetaan jopa 50% säästö tarvittavan langan määrässä. Ammattikäytössä tämä tarkoittaa valtavia säästöjä materiaalihankinnoissa vuodessa. Kehittyneen TwinTier-teknologiansa ansioista yhdellä sidontalaitteen lankakelalla voidaan tehdä sidoksen koosta riippuen jopa lähes 300 sidosta. Akkukäyttöisen MAX:n sidontalaitteen akun yhdellä latauksella tehdään 5.000 sidosta. Sidontakoneen pakkaukseen kuuluu vakiona kaksi lataustilan LED-merkkivaloin varusteltua akkua sekä laturi, joten sähköt eivät lopu kesken työpäivän aikana.

LUOTETTAVA

MAX:n roiske- ja kosteussuojatut sidontakoneet on kehitetty haastaviin olosuhteisiin ja rajuun käyttöön. Runko on valmistettu kestävästä lasikuitumuovista ja suunniteltu kestämään päivittäisessä työssä aiheutuvia kolhuja ja iskuja. Sidontakoneen patentoitu koneisto on valmistettu lujasta ja laadukkaasta kevytmetallista ja teräksestä, jonka ansiosta MAX:n sidontakoneen huoltoväli on pidempi kuin kilpailijoilla. Toisin kuin kilpailijoiden sidontakoneissa, MAX:n sidontakoneissa sidontalanka on sijoitettu suojattuun tilaan, jolloin se ei ole pölylle, tai kosteudelle alttiina. Tällä varmistetaan toimintavarma langan syöttö kaikissa sääolosuhteissa. Huollot ja korjaukset MAX:n laitteille tehdään Suomessa ammattilaisten toimesta.

SIDOKSIA YHDELLÄ LANKARULLALLA

TUTUSTU MAX SIDONTAKONEVALIKOIMAAMME

Max sidontakone RB443T. Verrattuna edeltäjäänsä Max RB441T: + 30% nopeampi + Tiukempi sidos + Lankarullan vaihtoa nopeuttava elektroninen langansyötön avustin + Miellyttävämpi liipaisin

RB401T-E vähentää selän rasitusta, säästää aikaa ja sitoo 40mm asti. Sidontakone laajentaa kykyäsi tehdä raudoitussidontatyöt selkä suorana, jolloin ergonominen työasento vähentää selälle kohdistuvaa rasitusta. Voit myös säätää kahvat kahteen eri asentoon oman pituutesi mukaan. Sidontakoneessa on automaattinen kosketusmekanismi, joka alkaa sitoa heti, kun työkalu on painunut alas omalla painollaan valittuun leikkauspiteeseen raudoituksessa. Langan taivutusmekanismi tuottaa matalan sidontakorkeuden ja sidotun langan korkeus on vain 12mm vähentäen samalla tarvittavan langan määrää. Tinkimättä sidonnan laadusta. RB401T-E on roiske- ja kosteussuojattu, jotta työmaakäyttö olisi mahdollisimman joustavaa. RB401T-E käyttää samaa akkua ja sidontalankaa kuin RB441T ja RB611T TWINTIER.

MAX RB398S laajentaa kykyäsi tehdä melkein mitä tahansa raudoitussidontatyötä. Ominaisuuksiin kuuluu litium-akku, jolla teet noin 3500 sidontaa yhdellä latauksella. Malli toimitetaan 2:lla akulla. Raudoitteensitojan kanssa ei tarvitse kuin vetää liipaisimesta ja harjateräs on sidottu alle sekunnissa. Tämä säästää aikaa, kuluja ja lisää tuottavuutta. RB398S korvaa suoraan jo maailmalla menestyneen RB398:n. Malli julkaistiin 2020

Jatkovarsi RB398/395/397 -sitojaan.

MAX Twintier RB611T -raudoitussidoskone on RB441T:n isoveli ja sidontakapasiteettia löytyy aina 61 mm asti. Käyttää samaa lankaa ja akkua kuin RB441T.

MAX sidontalaitteet - MAX TwinTier tuoteperhe