Ilmatiivistyskonsepti

Tiesitkö että rakentamismääräykset tiukentuvat ilmatiiveyden osalta ensi vuoden alusta alkaen?

Lähtökohtaisesti rakenteellinen ilmatiiveys säästää selvää rahaa, mutta lisäksi ehkäisemällä ilmavuodot parannat asumisterveellisyyttä ja mukavuutta, sekä mahdollistat ilmanvaihdon oikeanlaisen toiminnan.

Lainsäädäntö

Energiatehokkuusasetus tuli voimaan kolme vuotta sitten, jonka myötä suomalaiset asettivat EU linjauksen mukaisesti, lähes nollaenergiavaatimukset uusille rakennuksille. Uudet asuinrakennukset 1/1/2021 lähtien on oltava lähes nollaenergiarakennuksia. Rakennusten energiatehokkuuslainsäädännön perustana on EU:n lainsäädäntö, erityisesti energiatehokkuusdirektiivi 2002/91/EC (EPBD). EU linjasi “20-20-20 tavoitteet” Euroopan alueelle: vähentää CO2-päästöjä 20%, vähentää rakennusten energiankulutusta 20% ja kasvattaa 20% uudistuvan energian osuutta (vuoteen 1990 verrattuna).

Kiinnike-Kolmio Oy:stä saat ratkaisut

SOUDAL WINDOW SYSTEM tuotesarja sisältää kattavasti testatut ilma- ja höyrytiivistystuotteet ikkuna- ja ovitiivistyksiin sekä rakenneliitosten tiiveyden parantamiseen. SWS-tuotesarja on kehitetty yhdessä ikkuna-asentajien, rakennuttajien ja suunnittelijoiden kanssa ja ratkaisut ovat laajalti käytettyjä ympäri Euroopan.

Ilmatiivistyskonspti jaotellaan kolmeen eri tasoon:

  • OUT – Sääsuojaus sauman ulkopuolella
  • MID – Lämmön- ja ääneneristävyys rakenteen keskellä
  • IN – Ilma- ja höyrytiiveys sauman sisäpuolella

 

Ilmatiiveysjärjestelmä koostuu sertifioiduista tuotteista (tiivistysmassat, PU-vaahdot ja pinnoitteet), joita voidaan yhdistää parhaan tiivistystuloksen saavuttamiseksi. Näin saavutetaan aina rakennuskohteeseen parhaiten soveltuva SWS-ratkaisu riippumatta rakennus- tai asennustavasta – uudisrakennuksiin, saneerauksiin ja jopa passiivitaloihin. Järjestelmä soveltuu kaikentyyppisiin liitoksiin: alumiini, puu ja PVC.

 

Energiasäästö

Ilmatiiveyteen liittyvät seikat huomioimalla jo suunnittelu- ja rakennusvaiheessa, saavutetaan huomattavia säästöjä rakennusten käyttöiän aikana.

Asumisterveellisyys

Vähennät sisäilman epäpuhtauksia, kun rakenteiden ilmatiiveys on kunnossa. Näitä ovat esimerkiksi radon, homeet, mikrobit, kemikaalit ja ulkoilman epäpuhtaudet kuten siitepöly ja liikenteen saasteet.

Asumismukavuus

Vedontunne on yksi asumismukavuutta laskevia tuntemuksia ja voit helposti vähentää vedontunnetta, joka aiheutuu kylmän ilman virtaamisesta vuotokohdista, sekä äänien kulkeutumista rakenteiden läpi.

Tutustu Soudal window system (SWS) - tuotteisiin

Soudal window system (SWS) ilma- ja höyryntiiveys tuote. Kuitukankainen vahvikenauha yhdessä Soudatight-tuotteiden kanssa käytettäväksi. Suurten rakojen vahvistamiseen ennen ilmatiiveysmassojen käyttöä. Liikuntasaumojen taustalle rakenneliitoksissa.

Soudal window system (SWS) ilma- ja höyryntiiveys tuote. Siveltävä kuituvahvistettu ilma- ja höyrytiivis pinnoite. Ikkuna- ja oviliitosten ilma- ja höyrytiivistys. Rakenneliitosten, kuten seinien, lattioiden ja kattojen liittymät. Läpivientien tiivistys. Mineraalivillojen pinnoittaminen

Soudal window system (SWS) ilma- ja höyryntiiveys tuote. Siveltävä kuituvahvistettu ilma- ja höyrytiivis pinnoite. Ikkuna- ja oviliitosten ilma- ja höyrytiivistys. Rakenneliitosten, kuten seinien, lattioiden ja kattojen liittymät. Läpivientien tiivistys. Mineraalivillojen pinnoittaminen

Soudal window system (SWS) ilma- ja höyryntiiveys tuote. Ruiskutettava ilma- ja höyrytiivis pinnoite. Ikkuna- ja oviliitosten ilma- ja höyrytiivistys. Rakenneliitosten, kuten seinien, lattioiden ja kattojen liittymät. Läpivientien tiivistys. Mineraalivillojen pinnoittaminen.

Pysyvästi elastinen uuden sukupolven pistoolivaahto. Joka vuodenajan laatu, käyttö -10 asteessa. Flexifoam myötäilee saumojen liikkeitä ilman halkeilua. Vähän laajeneva koostumus mahdollistaa tarkemman ja taloudellisemman annostelun. Erittäin hyvä tartuntakyky useimmille pinnoille (ei Teflon, PE ja PP). Korkea lämmön- ja ääneneristyskyky. Erittäin hyvä täyttökyky. Normaalia parempi vaahdon stabiilisuus (ei jälkilaajenemista tai kutistumista). Tarkka annostella vaahtopistoolilla. Kuivuu nopeasti. Vähän laajeneva koostumus.