Simpson Strong-Tien ainutlaatuinen ZPRO korroosiosuoja

ZPRO hero vs sinkitty teräs hero

Tiedätkö sen tunteen, kun tapaat vanhan kouluajan luokkakaverisi vuosikymmenien jälkeen uudelleen ja pistät merkille, että vuodet ovat kohdelleet häntä hellästi, eikä hän ole vanhentunut yhtä pahasti, kuin sinä? Rakennuskiinnikkeiden ja ruuvien materiaalilla (korroosiosuoja) on yhä suurempi merkitys varsinkin, kun asennus tehdään kuivia sisätiloja haastavampiin olosuhteisiin. Väärin valittu materiaali ja korroosio syö kiinnikkeet hetkessä ja kiinnitys lakkaa olemasta luotettava ja turvallinen. Tutustumme tässä Simpson Strong-Tien rajujakin olosuhteita kestävään ZPRO-pinnoitteeseen ja vertaamme sitä tavalliseen sinkittyyn teräkseen runsaan kahden ja puolen vuoden kestävässä testissä.

Simpson Strong-Tie toi markkinoille jokin aika sitten ZPRO korroosiosuojapinnoitteen perinteisien sinkityn teräksen rinnalle tarjoamaan parempaa kestävyyttä haastavaa säätä ja korroosiota vastaan. Simpson Strong-Tie tarjoaa yleisimpiä rakennuskiinnikkeitä ja ruuveja sinkityn teräksen lisäksi myös ZPRO korroosiosuojapinnoitteella.

Testissä kiinnitettiin ZPRO-korroosiosuojapinnoitettu BSNN-Z palkkikenkä kiinni IMPREG+ -pinnoitetuilla CSA-Z naulauslevyruuveilla olosuhteisiin, missä kiinnitys joutui alttiiksi kosteudelle ja vedelle (venelaituri). Rinnalle asennettiin vastaavat BSNN palkkikenkä CSA naulauslevyruuveilla, joissa molemmissa oli käytetty tavallista sinkkikerrostai korroosiosuojana. Kiinnikkeitä ja ruuveja sekä niiden korroosion tilaa seurattiin säännöllisesti hieman yli kahden ja puolen vuoden ajan. Seuranta dokumentoitiin mm. säännöllisin väliajoin otetuilla valokuvilla kiinnikkeistä ja ruuveista.

ZPRO vs sinkitty teräs

Ennen- ja jälkeen-kuvista on helppo löytää huomattavia visuaalisia eroja kiinnikkeiden ja ruuvien kunnosta hieman yli kahden ja puolen vuoden ympäristön olosuhteiden kuormituksen jälkeen. Kun perinteinen sinkitty teräs vaikutti jo lähes puhki ruostuneelta ZPRO-pinnoitettu kiinnike ja IMPREG+ -pinnoitetut ruuvit olivat edelleenkin, kuin eilen asennetut.

Koostimme myös testin kuvasarjasta lyhyen videon korroosion ja ruosteen kehityksestä testijakson aikana. Video on nähtävissä tossa alla. Mikäli sinulla tuli mieleen kysymyksiä kiinnikkeiden ja ruuvien kestävyydestä sinun olosuhteissa, tai mielessä on jotain muuta rakentamiseen liittyvää, asiantuntijamme auttavat sinua mielellään. Voit olla meihin yhteydessä joko helpolla verkkolomakkeella, tai suoraan puhelimitse. Yhteystietomme löydät yhteystiedot-osiosta.

Ps. Muista tilata myös uutiskirjeemme jos et sitä ole vielä tehnyt!