Suomalainen EJOT Sormat Oy on Pohjoismaiden suurin rakennuskiinnikevalmistaja. Sormat on toiminut vuodesta 1970 ja on nykyään osa kansainvälistä EJOT-konsernia. Yritys valmistaa luotettavia ja turvallisia Premium-laatuisia kiinnikeitä pääasiassa rakennusteollisuuden käyttöön. Toimipaikka sijaitsee Turun kupeessa Ruskolla, jossa myös valmistetaan päätuotteita, kuten kiila-ankkurit ja betoniruuvit. Sormat-tuotteet saa hankittua laajan jakelijakumppaniverkoston kautta. EJOT Sormat Oy tarjoaa tuotteiden lisäksi kattavan koulutuksen sekä teknisen, myynnin ja markkinoinnin tuen. Yrityksen myynnistä vientiin menee noin 70%.

TIETOTAITO VAUHDITTAA MENESTYSTÄ

EJOT Sormat Oy:n vahvuuksia ovat oma valmistus, hyvä palvelutaso, hinta-laatusuhde ja toimiva jakeluverkosto. Sormat on suomalainen valmistaja, joka tekee ETA-standardit täyttäviä tuotteita.

Kiila-ankkureiden valmistajana EJOT Sormat on maailman huippua jo viidenkymmenen vuoden tekninen asiantuntemuksen taustalla. Ydinosaamista ovat raskaat kiinnikkeet, mutta tarjoaa asiakkailleen myös laajan repertuaarin muitakin kiinnittämisen tuotteita haluten palvella kokonaisvaltaisesti.

EJOT Sormatilla on syvä ymmärrys teknologiasta ja näin pystyy ratkomaan tuotteisiin liittyviä haasteita pitkän kokemuksen tuoman ammattitaidon turvin. Tuntee metallin ominaisuudet kuin omat taskunsa.

Ei kilpaile Aasian halpatuotannon kanssa, vaan tarjoaa hinnaltaan kilpailukykyisiä tuotteita, jotka täyttävät eurooppalaisen rakennuskoodiston standardit.

EJOT Sormat panostaa myös jälleenmyyntiverkostonsa kouluttamiseen. Myyjien tekninen asiantuntemus on tärkeää, heitä koulutetaan ja tuotemateriaalit toimitetaan aina paikallisella kielellä. Sormatilla ollaankin varmoja, että paikallisella eurooppalaisella valmistuksella ja ympäristönormien tuntemuksella saavutetaan kokonaisuuden kannalta kestävimmät ratkaisut. Yritys toimii ammattilaisjoukkueen tavoin ja pitää kiinni siitä, mikä on luvattu.

MITÄÄN EI KANNATA JÄTTÄÄ SATTUMAN VARAAN, KUN KYSE ON KIINNITTÄMISESTÄ

Sormat-mies-Ejot88033 copy

Laadukkaat ja toimivat kiinnikkeet ovat rakennusprojektissa tärkeässä roolissa niin työvaiheiden sujuvan edistymisen kuin suunnitellun lopputuloksenkin varmistamisessa. Käyttökohteisiin oikein valitut kiinnikkeet ovat siten keskeisessä asemassa, kun tavoitteena on pitkäikäinen ja turvallinen rakenne.

Monimutkaisissa rakennusprojekteissa tarvitaan osaamista useilla eri alueilla. EJOT Sormat Oy tarjoaa laajan ja laadukkaan tuotevalikoiman, kiinnitysosaamisen sekä asiantuntemuksen.

EJOTin tavoitteet korkealaatuisimpien tuotteiden valmistuksessa sekä kiinnittämisen osaamisessa takaavat asiakkaalle lisäarvoa, josta on selvää hyötyä. Kestävät ja laadukkaat liitokset tarjoavat parhaan suojan ikäviä reklamaatioita vastaan ja luotettavat tuotteet tarkoittavat myös alhaisempia virhekustannuksia. Siksi EJOTin tuotanto on laitoksissa, jotka ovat sertifioitu DIN EN ISO 9001:2015 -standardien mukaisesti.

EJOT SORMAT – KATTAVA TUOTEVALIKOIMA

Sormatin ostaminen keväällä 2017 oli merkittävä panostus EJOTin Rakennuskiinnikkeet-liiketoimintayksikön kehittämisessä, jonka myötä jo vuodesta 2004 jatkuneen yhteystyön seurauksena Sormat asettui luonnolliseksi osaksi EJOT-konsernia.

EJOT Sormat Oy on yksi Pohjois-Euroopan johtavista kiinnitys- ja ankkurointiteknologian valmistajista ja se täydentää EJOTin tuotevalikoimaa raskaammilla kiinnikkeillä, joita myydään esimerkiksi kansainvälisille liukuporras- ja hissivalmistajille kuten KONE ja OTIS.

Sormatilla on myös vankka asema tunnelirakentamisessa sekä ydinvoimaloissa muun muassa kiila-ankkuriensa ja takakartioankkureidensa ansiosta.

EJOT Sormat Oy toimii Suomessa EJOTin itsenäisenä tytäryhtiönä ja EJOT-tuotteiden paikallisena jakelijana. EJOT-konsernissa on 36 maayhtiötä ja myyntiä yli sadassa maassa.

Sormat-mies-Ejot88097 copy

TUKIPALVELUA SUUNNITTELUUN JA TYÖMAALLE

Kiinnike-Kolmion edustajilta ja myyjiltä sekä EJOT Sormatin tukipalvelusta saat asiantuntevaa opastusta tuotteiden käyttöön. Kiinnitysjärjestelmiä koskevaa ohjeistusta ja tukea on saatavilla aina tarvittaessa. Palveluita ovat puhelintuki, paikan päällä annettava sovellusneuvonta, alustava mitoitus, komponenttien testaus EJOT Sormatin testikeskuksessa ja kattava koulutusohjelma arkkitehdeille, suunnittelijoille sekä asentajille.

SORMAT JA KIINNIKE-KOLMIO

Kiinnike-Kolmiolla betonikiinnittäminen perustuu EJOT Sormat Oyn betoniruuvi ja betoniankkureihin, nylonkiinnikkeisiin sekä kiinnitysmassoihin. EJOT Sormat kiinnikkeet ovat meillä hyllytavaraa ja pystymmekin toimittamaan tuotteet omasta varastostamme nopealla, alle 24 tunnin toimitusajalla valtakunnallisesti ympäri Suomen. Henkilökuntamme on koulutettu auttamaan sinua valitessasi tarpeisiisi oikeaa, sopivaa ja luotettavaa kiinnikettä, kun kiinnität betoniin, täys- tai reikätiileen, luonnonkiveen, kevytbetoniin, kevytsoraan tai rakennuslevyyn.

KIINNITYSOPAS

Kiinnike-Kolmion hyödyllinen ja kattava opas kaiken sorttiseen kiinnittämiseen. Kiinnititpä sitten betoniin, tiileen, luonnonkiveen,  kebytbetoniin, kevytsoraan, kalkkihiekkatiileen, ontelolaattaan, tai rakennuslevyyn, kiinnitysoppaamme kertoo sonille materiaalien eron, olosuhteiden vaikutuksen, vaaditut porareiän syvyyden ja minimietäisyydet ja paljon muuta.

S-KA+ kiila-ankkuri

KIILA-ANKKURIT

Sormatin kiila-ankkureihin kuuluvat perinteiset kiila-ankkurit, raskaille kuormille tarkoitetut Liebig® Heavy Duty -ankkurit sekä eritiyisen voimakkaasti laajenevat PFG® -ankkurit. Koviin, umpinaisiin kiinnitysalustoihin tehtäviin kiinnityksiin tarkoitetuista kiila-ankkureista kohdistuu kiinnitysalustaan kiila- ja kitkavoimia, jotka lukitsevat ankkurin tukevasti paikalleen. Näitä ns. momenttikontrolloituja, eli ennalta määrättyy momenttiin kiristettäviä, ankkureita käytetään yleensä keskiraskaiden ja raskaiden kuormien kiinnittämiseen yksin tai ryhmissä.

Tutustu valikoimaan

TYPE BLS Liebig Superplus-ankkuri

TAKAKARTIOANKKURIT

Takakartioankkurien erityiset laajenemisosat tarttuvat ja lukittuvat laajentuessaan betoniin. Toiminta perustuu kiinnitysalustaa itse-leikkaavaan takakartiotekniikkaan ja joka voidaan asentaa ilman erillisiä asennustyökaluja. Kiinnitysalustaan kohdistuu asennuksen ja käytön aikana vähemmän laajenemisvoimia kuin kiila-ankkureita käytettäessä, joten kiinnityksessä voidaan käyttää pieniä asennus- ja reunaetäisyyksiä. Takakartioankkuri vastaa käyttöominaisuuksiltaan valuankkuria , kunhan takakartio on sopivan muotoinen ja riittävän syvä. Takakartiokiinnityksessä hyödynnetään betonin erinomaista puristuslujuutta, joten ankkurityyppien enimmäiskuormissa ei juuri ole eroa. Takakartioankkuri on erittäin luotettava ratkaisu raskaiden kuormien kiinnitykseen.

Tutustu valikoimaan

S-CSA HEX Betoniruuvi

RUUVIANKKURIT

EJOT Sormatin ruuviankkurituoteryhmään kuuluu laaja valikoima S-CSA -betoniruuveja sekä KBRM-kevytbetoniruuveja. Ruuviankkurin kierre leikkautuu tukevasti poranreiän seinämään. Vetokuormat välittyvät ankkurin kierteestä seinämän kierteeseen ja siten pohjamateriaaliin. Kitka taas estää ruuvia löystymästä ja kiertymästä irti. Ruuviankkureita käytetään yleensä kohtalaisten ja suurten kuormien kiinnittämiseen yksin tai ryhmissä. Ruuviankkurit on yleensä helppo irrottaa ja ruuvata uudelleen paikalleen, joten ne ovat erityisen suosittuja väliaikaisissa kiinnitysratkaisuissa.

Tutustu valikoimaan

Sormat J+ Lyöntiankkuri

MUUT METALLIANKKURIT

Tuotekategoria koostuu kevyiden ja keskiraskaiden kuormien kiinnitykseen tarkoitetuista metallisista kiinnitystarvikkeista.

Tutustu valikoimaan

YLT Yleistulppa

TULPAT

Tulpat ovat porattuihin reikiin asennettavia muoviholkkeja. Tulppaan sopivaa ruuvia kierrettäessä tai naulaa lyötäessä tulppa laajenee reiän seinämiä vasten, kiristyy kiinnitysalustan ontelossa solmuksi tai toimii kummallakin tavalla yhtä aikaa. Tulppia käytetään yhtä lailla sekä umpinaisissa ja ontelomaisissa kiviainespohjaisissa kiinnitysalustoissa että rakennuslevyissä. Tulppien valmistusmateriaalina käytetään yleensä polyeteeniä (PE), polypropeenia (PP), polyamidia (PA) tai termoelastien (TPE) kaltaisia muovin ja kumin seoksia. Osassa tulpista on ruuvi tai naula valmiina.

Tutustu valikoimaan

MOLA Molly -ohutlevyankkuri

LEVY- JA ONTELOKIINNIKKEET

Levy- ja ontelokiinnikkeet on suunniteltu erityisesti rakennuslevyihin tehtäviin kiinnityksiin, silloin kun ei ole mahdollisuutta tehdä kiinnitystä levyn läpi koolaukseen tai muuhun levyn takana sijaitsevaan puisen tai metalliseen rakenteeseen. Osaa kiinnikkeistä voidaan käyttää myös betoni- ja tiiliseinissä ja -rakenteissa, joissa on onteloita aivan ulkopinnan alla. Vastaavasti osa ankkureista on suunniteltu niin, että kappale voidaan irrottaa ja kiinnittää uudelleen. Kiinnikkeiden toimintaperiaatteissa ja kantokyvyssä on huomattavia eroja, mutta useimmiten ne on tarkoitettu kevyille kuormille. Yleisimpiä levy- ja ontelokiinnikkeitä ovat rakennuslevyn tai ontelorakenteen sisäpintaa vasten levittäytyvät täysmetalliset siipi- ja molly -tyyppiset ankkurit.

Tutustu valikoimaan

Sormat ITH 300 Ve Injektointimassa, vinyyliesteri

KEMIALLISET ANKKURIT JA VAARNAT

EJOT Sormatin kemiallisten ankkurien tuoteryhmään kuuluu erilaisia injektointimassoja. Kemiallisessa ankkuroinnissa kappaleiden kiinnityksessä käytetään sideaineita. Ankkurityyppi määräytyy levittämistavan ja massan kemiallisten aineosien perusteella. Useimmiten asennuksessa käytetään pursotinta. Saatavissa on orgaanisia ja epäorgaanisia injektointimassoja. Sidoslujuus vaihtelee valmistajan, massatyypin ja pohjamateriaalin puristuslujuuden perusteella. Kemiallisia ankkureita käytetään yleensä suurten kuormien kiinnittämiseen yksin tai ryhmissä.

Tutustu valikoimaan

VALITSE KIINNITYSALUSTA


VALITSE OLOSUHTEET


SOVELTUVAT KIINNIKKEET

EJOT-logo
Sormat-LOGO-2022